Jamy Otten

Al tijdens haar opleiding Helpende niveau 2 is Jamy op haar vrije dagen in de zorg gaan werken. Dit kon via de Flexboog van de Zorgboog.

"Tijdens mijn studie heb ik op diverse afdelingen gewerkt. Deze periode was voor mij een geweldige leerschool, omdat ik bij de Zorgboog met verschillende cliƫnten van alle leeftijden in aanraking kwam. Ik heb veel ervaring kunnen opdoen in de kraamzorg, wijkzorg en woonverpleging.

Intensief contact

Nadat ik klaar was met mijn opleiding, ben ik de opleiding Verzorgende IG gaan volgen. In het tweede jaar heb ik de overstap gemaakt naar een andere zorgorganisatie, waar ik in de thuiszorg ging werken. Dit bleek niet 'mijn ding' te zijn. Ik miste het intensieve contact met de bewoners op een afdeling. Juist de huiselijke sfeer, het contact met familieleden en het plezier met collega's maakt het werken in een kleinschalige woonvoorziening voor mij prettig. Bovendien werd me duidelijk dat ik ouderenzorg het allerleukst vind.


"Na mijn eerste stage wist ik dat werken in de zorg echt bij me past."Nieuw team

Nog niet zo lang geleden heb ik de opleiding Verzorgende IG afgerond. Na het afstuderen, ben ik teruggegaan naar de Zorgboog, waar er een vacature was voor de nieuwe kleinschalige woonvoorziening Hove Vogelsanck in Gemert-Noord. Nog voor de open dag van deze locatie ben ik aangenomen, alles was snel geregeld. De bouw was destijds nog in de afrondende fase en samen met het team heb ik geholpen bij het inrichten van de woningen en het inhuizen van de nieuwe bewoners. Vooraf hebben we drie dagen een training gevolgd over het reilen en zeilen in een kleinschalige woonvoorziening met afsluitend een barbecue. Ik vond het heel prettig om als nieuw team gezamenlijk van start te gaan.Schatjes

We hebben allemaal snel onze draai gevonden. Ik werk 28 tot 32 uur per week. Ideaal, zeker omdat ik ook nog eens in Gemert woon. Als collega's hebben we een goede band met elkaar en de bewoners zijn echt schatjes. Voorafgaand aan mijn eerste stageperiode wilde ik geen mensen wassen, maar tijdens de stage verdween mijn vooroordeel snel en wist ik dat werken in de zorg echt bij me past. Ouderenzorg is veel meer dan mensen wassen en aankleden. De dagelijkse begeleiding speelt een grote rol in ons werk. Je hebt intensief contact met bewoners en hun naasten. Bovendien doen we leuke dingen, zoals samen koken of spelletjes spelen.